Пресвлаче се редом тротоари и улице у Бачу

БАЧ: Током ове године о трошку општинског буџета реконстурисане су три улице у самом Бачу у којима су саобраћајнице биле у лошем стању због вишедеценијског неулагања.
ф
Фото: Општина Бач

Прво је урађена пешачка стаза у дужини од 1.020 метара која води од Малог Бача ка локалном гробљу, потом коловоз у Улици Моше Пијаде у дужини од 1.412 метара  и Сутјеска улица , где се радила реконструкција и проширење коловоза дугачког 750 метара. По речима председника Месне заједнице у Бачу Микице Јелисавца житељима највише недостаје добра путна инфрастуктура, па је овогодишње улагање у три дуге улице решило, не само олакшало кретање људи и возила, већ у свести грађана створило утисак да локална самоуправа види потребе становништва. - Пошто су таква улагања скупа захвални смо Општини што је препознала потребе житеља и очекујемо да ће се с тим пословима наставити и догодине - казао је Јелисавац.  - Месна заједница ће и за 2020. годину предложити да се настави са обновом путне инфрастуктуре и у сарадњи са општинским руководством одредити које ће се улице догодине радити, имајући у виду скроман општински буџет, јер је општина мала и неразвијена.

Месна заједница Бач је у протекле две-три године изградила шест нових дечјих игралишта, где су постављене љуљашке, клацкалице, тобогани и други мобилијар за дечју игру, вели Јелисавац. Уз игралишта стављене су и клупе за седење и корпе за отпатке. Игралишта нису велика, истиче, али довољна су да се малишани могу безбрижно осећати, разонодити и дружити  с вршњацима. - И догодине ћемо имати тај задатак, да дечја игралишта постављамо у деловима Бача где проценимо да постоји потреба за тим и буде довољно простора – каже Јелисавац.

Месна заједница учествовала је у орезивању дрвећа и сечи самониклог растиња, којег је највише било поред напуштених кућа и поред путева. Планирају да догодине  купе саднице дрвећа и украсног шибља да би употпунили дрвореде и обогатили зеленилом улице и паркове, али ће, каже Микица Јелисавац, са општинским урбанистима размотрити могућност и за озелењавање нових поворшина.

Бачу недостаје паркинг за бицикле, па ће и о тој инвестицији разговарати са челницима општине да  се у буџет за догодине уврсти и тај пројекат.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести