Предузетницима у Жабљу представљени конкурси НЗС

ЖАБАЉ: Предузетницима из општине Жабаљ представљени су програми Националне службе за запошљавање (НСЗ).
Preduzetnicima u Žablju predstavljeni konkursi NZS Foto: Opština Žabalj
Фото: Предузетницима у Жабљу представљени конкурси НЗС Фото: Општина Жабаљ

Окупљенима у седишту локалне самоуправе приближени су детаљи јавних конкурса и програма у које могу да се укључе. Позиву се одазвало око 80 заинтересованих, а у пуној сали тражило се и место више.

Директорка  новосадске филијале НСЗ Татјана Видовић рекла је да су овакви догађаји веома важни и да дају позитивне резултате.

- Пре око две недеље објавили смо 13 јавних позива за реализацију програма и мера активне политике запошљавања. Уверени смо да ће послодавци, након презентације и добијених информација, имати јаснију слику о томе како уз нашу подршку могу да побољшају своје пословање и како да дођу до квалитетних радника - подвукла је Видовић и додала да им је један од циљева био да заинтересују власнике малих и средњих предузећа, као и оне који до сад нису користили услуге НСЗ, али нису изостављени ни велики послодавци са којима годинама сарађују.

Пољопривреда је окосница развоја општине Жабаљ, усагласили су се и мештани и челници локалне самоуправе, а структура делатности присутних послодаваца показала се као шаролика. Осим пољопривредника, одазвали су се и власници угоститељских објеката, пекара, као и различитих занатских радњи. Из разговора са њима, сазнајемо да је једна од највећих потешкоћа у њиховом пословању наћи квалитетног и одговорног радника.

Председник општине Жабаљ Чедомир Божић истакао је да је локална самоуправа увек отворена за помоћ предузетницима, како би се број незапослених још више смањио.

- И прошле године је одржана оваква презентација, одзив послодаваца је био значајан и показало се да су уследили добри резултати, односно смањење броја незапослених. Ове године је још већи одзив послодаваца који су заинтересовани за програме НСЗ, а позитивна статистика доказ је одличне сарадње Општине Жабаљ и НСЗ, али и жабаљских привредника - казао је Божић.

По евиденцији НСЗ, на крају фебруара текуће године, у општини Жабаљ налази се 1.714 незапослених, што је за 30 одсто мање у односу на исти период претходне године. Током 2019. године, по евиденцији, запослено је више од 900 грађана. На презентацији је поручено да овакви догађаји дају позитивне резултате и да је очекивано да допринесу томе да се овакав тренд настави.

М. Рашић

 

EUR/RSD 117.5953
Најновије вести