Представници кинеске корпорације Шандонг хајспид у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић одржао је радни састанак с представницима кинеске корпорације „Шандонг хајспид“.
Ж. Б./Град Зрењанин
Фото: Ж. Б./Град Зрењанин

Влада Србије је са овом компанијом успоставила сарадњу на пројекту изградње ауто-пута Београд (Борча) – Зрењанин – Нови Сад.

Овај ауто-пут биће дугачак 113 километара и на њему ће бити саграђено 12 петљи, четири моста и надвожњак преко железничке пруге. Процењена вредност инвестиције је 600 милиона евра.

Јањић је истакао изузетан значај пројекта и повезивања Зрењанина најмодернијом саобраћајницом са два највећа центра у Србији, Београдом и Новим Садом.

– У питању је капитална инвестиција, која у потпуности мења економску и сваку другу слику овог дела наше земље. Не треба посебно истицати какве нам се отварају могућности за привредни развој. Уз овакву саобраћајницу Зрењанин постаје интегрални део европских саобраћајних коридора. Такође, стиче се и могућност да се из наших индустријских зона најбрже и најсигурније транспортују велике количине робе – истакао је градоначелник.

Он је изразио спремност Града Зрењанина да се укључи у реализацију изградње ауто-пута, и то кроз логистику и сваку врсту помоћи која је у надлежности локалне самоуправе.

Представници компаније „Шандонг хајспид” истакли су одличну досадашњу сарадњу са Владом Србије. Они су изнели очекивања да ће и овај пројекат почети с реализацијом у што краћем периоду. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести