Представљен идејни пројекат будућег хотела у Бечеју

БЕЧЕЈ: Према виђеном током презентације идејног пројекта новог хотела „Тиса Гарден“ у пословном простору компаније „Кнежев гроуп“, Бечеј ће ускоро добити репрезентативан хотел у атрактивном делу крај Тисе, преко пута постојећег хотела „Бела лађа“ на локацији старог хиподома.
1
Фото: Председник општине Драган Тошић, инвеститор Драган Кнежев и архитекта Зоран Ђорђевић

Поменута компанија је лане купила плац површине 1,5 хектар за 7,38 милиона динара и има обавезу да у року три године оконча инвестицију.

- Идејни пројекат се налази у Одељењу за урбанизам Општинске управе Бечеј, очекујемо да добијемо потребну сагласност, потом приступамо изради грађевинског пројекта, на основу којег ће се правити локацијски услови и очекујемо да идуће године стартом грађевинске сезоне почне изградња, која би требало да траје годину и по дана. Вредност инвестиције је око два милиона евра – рекао је у име инвеститора Драган Кнежев.

Иако је туризам у Бечеју у успону, смештајни капацитети су, углавном, примерени младима, првенствено спортистима, а за потребе правих туриста и пословних партнера недостаје, управо, овакав објекат, додао је Кнежев, појашњавајући разлоге компаније „Кнежев гроуп“ да инвестира и у ову област.

Захтеван и одговоран посао израде идејног пројекта поверен је реномираном архитекти Зорану Ђорђевићу, који је био део пројектног тима и при градњи хотела у комшилуку, а на презентацији изнео је основне карактеристике инвестиције.

Фото: Изглед будућег хотела „Тиса гарден“

- Хотел ће имати четири звездице, површине око 3.000 квадратних метара, на три нивоа са 25 двокреветних соба и два ВИП апартмана, мултинаменским садржајем, малом конгресном салом, базеном, ловачком собом, теретаном, холовима... Задатак који је поставио инвеститор био је да сви садржаји гледају ка Тиси. Пошто је терен у депресији, објекат ће се поставити на вештачком узвишењу, тако да ће рецепција бити на нивоу шеталишта крај реке, и имаће изглед потковице која погледом има дубоки контакт са водом и зеленилом у окружњу. Необична форма, непретенциозност над природом и уклапање са зеленом површином су карактеристике које истичу објекат у посебне грађевине - појаснио је архитекта Зоран Ђорђевић.

Презентацији је присуствовао и председник општине Бечеј Драган Тошић, који није крио задовољство што ће град добити инвестицију таквог профила.

- Досадашње инвестиције Драгана Кнежева биле су успешне, па верујем и у нову, мада није привредног и спортског профила. Волео бих да његов потез прате и други привредници Бечеја, те новац који зараде кроз производњу инвестирају у споствену средину. Локална самоуправа ће пратити све што се дешава у туристичком комплексу крај Тисе и спремили смо још две парцеле за домаће и стране инвеститоре. Наша бушотина с геотермалном водом биће у функцији будућих инвестиција, додао је Драган Тошић.

Подсетимо да је последња нова туристичка инвестиција у Бечеју тридесетак година стар хотел „Бела лађа“ где су због пословних промашаја, катанци на вратима. Без обзира на блискост, два објекта сличног профила неће се пословно сударати. Тако бар тврде инвеститори новог објекта. Није на одмет додати да ће завршетком новог хотела гости бити пословни људи, спортисти, туристи, а садржаји ће бити на услузи свима.

- Од изградње последњег хотела у Бечеју много тога се променило у технологији грађевинарства и мислим да ће се новим хотелом поносити сви у граду. Туризам вапи за оваквим објектима, а у јавним садржајима хотела, као и гости хотела, моћи ће да уживају и суграђани – рекао је Драган Кнежев.

Буде ли све текло по плану, ново здање требало би да прими прве госте током лета 2021. године, а рачуна се да ће упослити тридесетак људи.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5751
Најновије вести