Председник Општине Инђија обилази села

ИНЂИЈА: Представници локалне самоуправе предвођени председником општине Владимиром Гаком започели су ове седмице разговоре по сеоским месним заједницама у намери да са члановима савета  резимирају овогодишњи рад и утврде приоритетне пројекте за 2020. годину.
d
Фото: indjija.info

Већ је разговарано у Љукову, Јарковцима и Марадику, а наредних дана састанци ће бити одржани и у другим местима. У разговорима се чуло да су житељи поменутих села задовољни јер је завршен један од највећих инфраструктурних

подухвата локалне самоуправе -асфалтирање свих неасфалтираних улица.

Остало је, речено је, још неколико кракова улица у ова три села да се ураде, а изостали су пропустом пројектаната. Те улице ће бити  асфалтиране, споменуто је, када се направи евиденција  да ли таквих примера има и у другим местима.

У Љукову, као приоритетне инвестиције за наредну годину, наведене су градња капеле на гробљу, градња фискултурне сале у оквиру школе, проширење Дома културе и увођење грејања, и наставак изградње пешачке  стазе у Улици Николе Тесле.

У Јарковцима је постигнут подвиг -једно од  најмањих места добило је највише асфалтираних улица у односу на број становника. Јарковчане  годинама мучи проблем школског објекта, тако да је договорена изградња нових просторија за потребе школе и предшколске установе.

Савет месне заједнице Марадик истакао је потребу изградње капеле на православном гробљу, јер је то једини простор који има завршен план детаљене регулације. Такође, наведено је да ће бити адаптирана стара школа за потребе вртића, а разговарано је и о начинима спречавања даљег стварања дивље депоније. У овом селу  за неколико недеља  требало би да почну радови на асфалтирању Улице Моше Пијаде.

З. Делић

 

EUR/RSD 117.5830
Најновије вести