Повукла се вода са пута између Ботоша и Томашевца

ТОМАШЕВАЦ: За саобраћај је поново отворен општински пут Ботош–Томашевац, који је претходно био затворен због изливања Тамиша из корита, сазнаје „Дневник”.
1
Фото: Dnevnik.rs

Према информацијама које смо добили са лица места, вода је на неким деловима пута достигла ниво од осам центиметара, да би у уторак опала на око шест. Док је овај пут био затворен, мештани су користили летњи пут, који није асфалтиран.

После повлачења воде са коловоза и путног појаса, управљач пута, а то је Јавно предузеће за урбанизам из Зрењанина, предузео је мере за отварање путног правца Ботош–Томашевац.

„Обавештавамо све возаче да могу несметано користити овај путни правац”, саопштили су из Јавног предузећа за урбанизам.

ЈВП „Воде Војводине” је дан раније саопштило да је на путу Томашевац–Ботош, због пораста водостаја Тамиша, било неколико центиметара воде.

„Тај пут је изграђен у кориту за велике воде, на месту где је предвиђено преливање Тамиша, што се дешава сваки пут када водостај код Сечња достигне 500 центиметара. Овакав начин рада при повишеним водостајима на Тамишу у складу је са начином функционисања уставе „Томашевац“, а познат је и житељима овог дела Баната. Пошто су водостаји на Тамишу у опадању повлачење воде са пута очекује се током уторка”, објашњавају у „Водама Војводине”.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5644
Најновије вести