Пошумљава се ветрозаштитни појас на Тителском брегу

ТИТЕЛ: Акција пошумљавања Титела, у којој ће до пролећа бити посађено по једно дрво за сваког становника, настављена је прошле недеље садњом ветрозаштитног појаса уз пут према Мошорину.
1

Посађено је 500 садница еводије, а наставља се са још 2.500 садница јасена, копривића, багрема и храста. Садњи су присустовали председник општине Драган Божић, чланови Општинског већа, председница локалног парламента, одборници, чланови локалних спортских клубова и представници речне ратне флотиле Војске Србије, пензионери и удружења грађана.

До краја пролећа Титељани ће имати квалитетније еколошко окружење, богатије за 16.000 стабала дрвећа, рекао је председник општине Драган Божић и подсетио да је акција започета прошлог месеца садњом 101 дрвета поводом толико година од ослобођења у Првом светском рату. У међувремену је на више локација у Тителу посађено још 600 садница. Током зиме и на пролеће ново дрвеће ће бити сађено у свим насељима у општини - Локу, Вилову, Гардиновцима, Шајкашу, Тителу и Мошорину.

Божић истиче да ће садња дрвећа због великог значаја за заштиту животне средине бити приоритет и у наредним годинама.

- Ми грађани Титела знамо вредност сваког засејаног зрна, сваког плода, снагу, корист и благодат сваког дрвета. Зато смо покренули акцију у којој ћемо посадити по једно дрво за сваког становника наше општине. Данас смо почели са садњом ветрозаштитног појаса, јер верујемо да Тителски брег има велики потенцијал да постане ново српско виногорје. Тителски брег заслужује преображај и зато ћемо наставити док га не премрежимо системима за наводњавање и не засадимо хектаре винове лозе – изјавио је Драган Божић, председник општине Тител.

Ж. М.

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести