Постављени путокази ка Царској бари

ЗРЕЊАНИН: Установа „Резервати природе“ саопштила је да су на неколико локација, на државном путу Зрењанин - Београд, постављене туристичко-информативне табле које упућују возаче на Специјални резерват природе „Царска бара“. Овај пројекат финансирао је Град Зрењанин.
д
Фото: Приватна архива

- Царска бара је сада обележена како доликује заштићеном подручју од међународног значаја и означена у складу са законом, на државном путу И Б реда број 13, којим дневно прође више хиљада возила - наводе у „Резерватима природе“.

Из ове установе недавно су саопштили и да је настављено сређивање бисера природе, који је уредбом Владе Србије проглашен заштићеним добром прве категорије. На фотографијама које су објавили „Резервати природе” може се видети како је некада изгледала највећа информативна табла за посетиоце, а како изгледа сада нова, двојезична и осветљена соларним рефлекторима. Такође, може се видети како је изгледао један летњиковац, потпуно деформисаних габарита, склон паду и небезбедан, а како изгледа нови.

- У наредном периоду ћемо све летњиковце реконструисати и учинити их безбедним, функционалним и естетски прихватљивим за заштићено подручје - напомињу у “Резерватима природе”.

Подсетимо, установа „Резервати природе“ недавно је организовала јавну презентацију Плана управљања Специјалним резерватом природе „Царска бара“ за период од 2022. до 2031. године. Овим планом предвиђено је пуно послова у наредној деценији, којима ће се управљач резервата природе посветити.

Ж. Б.

Jakov
12.08.2022 • 23:26
Mali korak za prirodni rezervat Carska bara, a veliki korak za Grad Zrenjanin!
EUR/RSD 117.2933
Најновије вести