Постављени брзиномери крај школе у Ноћају

НОЋАЈ: Нови брзиномери и саобраћајна сигнализација упозораваће возаче да пролазе крај основне школе у Ноћају, мачванском селу на подручју Сремске Митровице.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Према речима Петра Самарџића, координатора кол-центра и члана Кризног штаба, Град Сремска Митровица чини огромне напоре да се живот врати у нормалне токове, без обзира што је још увек на снази ванредно стање.

- Уз поштовање свих прописаних мера, сва градилишта су у функцији. Константно се ради на унапређењу сеоске инфраструктуре, тако да су у протеклом периоду асфалтирани километри путева, изграђени су вртићи, амбуланте, парохијски домови – рекао је Самарџић. -У центру Ноћаја је управо завршено постављање саобраћајне сигнализације, што је био вишегодишњи проблем мештана. Сада је урађена вертикална и хоризонтална сигнализација, постављени су брзински дисплеји и знакови упозорења, исписи на путу, ивичне линије и вибрационе траке.

Милан Мијаиловић из Месне заједнице каже да се овим постиже сигурнији и безбеднији прелазак улице за школску децу, али и све мештане, јер је реч о веома прометној раскрсници.

Град је обезбедио пројектну документацију и суфинансирао пројекат вредан 1,2 милиона динара, а највећи део новца обезбедио је Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај. У овом селу је асфалтирана и Улица Александра Мијаловића.

В. Х.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести