Постављен Часни крст на Банстолу

НОВИ САД: Улаз у Свету Фрушку гору, како се назива рачвање пута за манастире Крушедол и Велика Ремета и у наставку остатак православних светиња расутих по тој војвођанској планини, обележен је  јуче крсним знамењем.
k
Фото: Eparhija sremska

Часни крст висок седам метара и по речима намесника сремскокарловачког јереја Слободана Вјасиновића,  дар је мештанина Драгана Антића и његове породице.

Епископ сремски Василије са  надлежним парохом - протонамесником Синишом Хорватовићем , свештеником Вујасиновићем и ђаконом Гораном Власецем, освештао је Часни крст након што је постављен на велики постамент.       

Крст је претходно у организацији земунског намесника протојереј а Страхиње Голијана на камиону допремљен до места на ком од јуче стоји. Том чину присуствовали су председник карловачке општине Александар Саша Стојкечић, парох добриначки протојереј-ставрофор Ђорђе Павловић, као и мештани.

Фото: Eparhija sremska

У другој половини прошле години такав крст постављен је на главној раскрсници  на територији општине Стара Пазова као симбол заштите од сваке недаће.

З. Мл.

Жуга
17.01.2021 • 12:37
Драган је ПАНТИЋ, Слободан је Вујасиновић, Горан је Власац, а Синиша је Хрвачевић. Просто невероватно да ни једно презиме нисте навели правилно.

Исправите то. 😁
EUR/RSD 117.5690
Најновије вести