После школе и вртића на реду асфалтирање главне улице у Бешки

БЕШКА: Ове седмице почели су радови на реконструкцији коловоза у Краља Петра Првог улици у насељу Бешка, које Општина Инђија финансира са  44,6 милиона динара.
1
Фото: Седам милиона динара уложено је у обнову бешчанског вртића

Осим што ће бити извађене коцке на тој саобраћајници дугој 1,1 километар, коловоз ће бити и проширен па ће Бешчани за два месеца, колико се предвиђа да ће радови трајати, добити савремен и безбедан пут. Док се буде радило делови улице биће затворени за саобраћај. Од уторка је затворена деоница од раскрснице са Улицом Бранка Радичевића до раскрснице са Улицом Светозара Марковића, и истовремено од Улице Николе Тесле до Дома здравља. Након завршетка тог дела трасе за аутомобиле ће бити затворен и други део улице Паралелно се ради и у улицама Цара Душана и Саве Ковачевића, где се такође, реконструише коловоз. Шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић каже да ће у ове три улице  бити изграђена 2,5 киломтра новог коловоза.

- Ове године смо доста урадили у Бешки, што је видљиво голим оком - каже Милојевић. - Улица Краља Петра Првог је најфреквентнија, најдужа и налази се у центру села, па ће нов коловоз допринети и лепшем изгледу места. Новцем из општинског буyета умивена је и Основна школа „Браћа Груловић” у којој је пет стотина ђака. Уложено је око седам милиона динара и с том сумом је уређена унутрашњост школе, али је било радова и у фискултурној сали . Заједно са Покрајинским секретаријатом за спорт уложили смо укупно  четири милиона динара за постављање мултифункционалне подлоге на отвореном школском терену.

Немања Милојевић потврђује нам да је обновљен и сеоски вртић „Маслачак” где су мајстори ушли после 17 година неодржавања објекта. -Вртић је потпуно обновљен, просторије окречене саниран део крова, постављени нови олуци, купљени кухињски елементи, урађена изолација зграде, постављена нова фасада и најзад вртић прикључен на инђијску канализациону мрежу. У дворишту вртића  постављене су љуљашке, клацкалице, тобоган и остали мобилијар за децу, што је све укупно општину коштало седам милиона динара -казао је Милојевић.

Наш саговорник је истакао да ће Инђија и догодине наставити да улаже у Бешку.

- Прво ћемо кренути са изградњом спортске хале за коју је урађен пројекат, па житељи села могу ускоро да очекују неимаре у непосредној близини Основне школе где ће се нови објекат подићи. Имамо и друге планове, између осталих да средимо амбуланту, па ће тако уз школу и вртић још једна јавна установа  бити обновљена и допринети да село лепше изгледа – поручују из Општине Инђија.

З. Делић

Пројекат „Грађанска свест у Инђији” реализује ДВП Дигитал, а суфинансира Општина Инђија. Ставови у подржаном медијском пројекту не изражавају нужно ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5904
Најновије вести