После провода остају гомиле ђубрета

ЗРЕЊАНИН: Становници улице Кеј 2. октобар, али и улица у близини чувеног зрењанинског парка Чоклигет, годинама трпе тортуру младих људи који се у ноћним сатима окупљају поред градског језера.
d
Фото: Dnevnik.rs

И ових дана, када су на снази мере забране окупљања више од десет људи на отвореном простору, поред језера се ноћу нађе и више од 200 оних којима је овакав вид забаве омиљен.

- Годинама се жалимо, указујемо на проблем, али осим што полиција изађе по позиву грађана, и у датом тренутку реагује, ми смо и даље таоци великих група људи, у добром делу алкохолисаних и врло често агресивних - кажу за „Дневник“ становници Мале Америке.

Како парк није предвиђен за оволика, поготово ноћна окупљања, као приручни тоалети служе околне куће, улази, степеништа…

- Посетиоци паркирају аутомобиле из којих се чује прегласна музика, тако да од спавања нема ништа. Радним данима бар до три сата ујутру, а викендом богами и до седам - кажу наши саговорници.

Фасаде кућа, од којих су неке и под заштитом државе као споменици културе, ишаране су графитима. Популарни „круг“ на шеталишту, из ког је још пре неколико година нестала биста Стевице Јовановића, након ноћних „журки“ пун је ђубрета сваке врсте. Становници улице Кеј 2. октобар најчешће су принуђени да тај отпад сами уклоне и почисте.

- Нама се живот сваког лета претвара у пакао. Почне са првим лепим вечерима у мају и траје до краја октобра. Нема коме се нисмо обраћали, али од реакције ништа. Мала Америка је једна од најлепших градских амбијенталних целина, а од те лепоте може да се види оскрнављени споменик, ишаране куће и ђубре - кажу становници овог зрењанинског насеља.

Ж. Балабан

bagljas
31.07.2020 • 17:38
Pa isto tako je na celom naselju Bagljas. U dvoristu medicinske skole se igra basket do 1-2 nocu, tresti rep turbo folk muzika sa blutut zvucnika. Na okruglim real- socijalistickim klupama od skole do trafike ( u kojoj se prodaje alkohol), se urla pije i urinira po ulazima u podrume do ranog jutra, vec godinama. Policijsku patrolu je nemoguce videti. Isto je sa parkom, prema zelj. stanici, unistene zardinjere, lokomotiva, silovanje blagajnice u zelj. stanici pre par godina.
bagljas
31.07.2020 • 17:44
da, potpuno isto je u dvoristu medicinske skole i klupama do trafike i kroz ceo zeljeznicki park,
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести