Понуда Жабља на Сајму туризма у Љубљани: Од меда и сира до голфа

ЖАБАЉ: Међународни сајам туризма „Алпе Адриа“, 31. по реду, одржан је од 29. јануара до 1. фебруара у Љубљани. Туристичка организација општине Жабаљ представила је своју понуду, у оквиру штанда Туристичке организације Војводине, заједно са још неколико суизлагача и то из Новог Сада, Суботице, Сомбора, Шида, Старе Пазове, Ирига, Вршца и Бачке Паланке.
1

Заједно са њима су и гости из Привредне коморе Војводине, Новосадског сајма, Кластера „Делиблатска пешчара“ и на тај начин заједно представљају целокупну туристичку понуду АП Војводине на највећем сајму туризма у Словенији.

Општина Жабаљ на овом сајму традиционално представља своју понуду већ десетак година. Директорка Туристичке организације општине Жабаљ Марија Чупић нагласила је која су то жабаљска богатства.

- Наши напори да се представимо на овом тржишту су уродили плодом, с обзиром на то да много људи из Словеније долази у општину Жабаљ, што индивидуално, што у оквиру групних долазака. Представљамо пројекат „Пут сира и меда“, а са нама су представници Пољопривредног газдинства Радишић, које је од недавно брендирало своје производе под називом „Фармер“. Ту су и представници Пољопривредног газдинства Пињић, које производи мед - казала је Чупићева.

Осим хране потенцијалне госте су информисали и о културној понуди  истичући значајне споменике, музеје и манифестације, а такође су се потрудили да ојачају сарадњу са словеначким голферима и да их подстакну да у што већем броју долазе да играју у Жабљу.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић посетио је љубљански сајам, где је у разговору са словеначким министром за привредни развој и технологију Здравком Почивалшеком оценио да одлични свеукупни односи Србије и Словеније дају основу за добру привредну сарадњу.

- Желимо да унапредимо сарадњу, посебно у области туризма, пољопривреде и прехрамбене индустрије и то у оба правца. Сарадња Србије и Словеније расте из године у годину, а војвођанска привреда тој сарадњи даје значајан допринос - рекао је Милићевић.

Понуда на сајму фокусирана је на туристе који преферирају активан одмор, шетање, вожњу бицикла и љубитеље адреналинских спортова. Ове године учествовало је више од 300 излагача из преко 20 земаља и око 25.000 посетилаца.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5937
Најновије вести