Помоћ новим предузетницима у Србобрану

СРБОБРАН: Председник општине Србобран Радивој Дебељачки уручио је уговоре вредне 250.000 динара за три нова предузетника као подршку у пословању, јер су у претходним месецима покренули посао у Србобрану.
s
Фото: Opština Srbobran

Новац је издвојен из буџета општине, а за програме активне политике запошљавања, попут стручне праксе, јавних радова и подршке предузетницима, опредељено је 4,5 милиона динара.

Радује нас што мала привреда иде узлазном путањом и знам да је веома важно да и ми као локална самоуправа дамо подршку тим процесима кроз нова запошљавања, као што се то чини кроз овај програм, рекао је Дебељачки.

Како је додао, у сарадњи с Националном службом за запошљавање, у последње време стигли смо до значајног броја предузетника и према званичним подацима, општина Србобран налази се у првих 30 општина у Србији по броју новоотворених предузетничких радњи у односу на број становника.

Он напомиње и да је сигуран да су и ове мере помогле томе, а како истиче, локална самоуправа има жељу да подржи предузетнике, и оне који већ раде као и оне који планирају да покрену бизнисе.

Ту је будућност развоја наше општине. Морамо да се фокусирамо на малу и средњу привреду, да субвенционишемо тачно оне мере које ће повећати број запослених, истакао је Дебељачки.

Нови србобрански предузетници захвалили су се локалној самоуправи на подршци коју су добили, уз најаве да ће нова обртна средства у највећој мери усмерити у набавку опреме, с циљем да што пре и што ефикасније успоставе чврсте темеље својих бизниса и даљим радом дају допринос развоју целог друштва и новим запошљавањима.

Уз председника општине, уговоре-ваучере предузетницима уручиле су заменица председника општине Милица Зарић и Наташа Зекић из Канцеларије за локални економски развој општине Србобран.

М. Сћ

EUR/RSD 117.5821
Најновије вести