Покрајина обновила возни парк у Дому здравља у Бачу

БАЧ: Дом здравља добио је од Покрајинског секретаријата за здравство санитетско возило за превоз болесника на дијализу. И лане је у јулу Дом здравља добио од Покрајине  санитетско возила за Службу хитне помоћи.
1
Фото: Dnevnik.rs

Директор др Жељко Меселџија каже да из Бача и околних села три пута недељно возе 11 пацијената на дијализу у Бачку Паланку и да је превоз бубрежних болесника  до сада био у обичном санитетском возилу.

– Сада имамо специјално возило за ту намену што ће олакшати бубрежним болесницима пут до Паланке, а с друге стране и да медицински радници буду растерећени и при указивању помоћи пацијентима не мисле на то , да ли имају  возило на располагању у збрињавању хитних случаја –казао је др Меселџија.

Како је објаснио сада Дом здравља има три санитетска возила за Службу хитне помоћи, што је довољно,  и једно посебно намењено за превоз пацијената на дијалогу.

Говорећи о томе шта је Дому здравља још потребно, директор је рекао да би им добродошао нови ултразвучни апарат, јер радиолог ради на старом апарату, који се често квари. Ту потребу, вели, предочио је Министарству здравља, јер од 1. јануара наредне године домови здравља неће бити више у надлежности локалних самоуправа, већ државе.

- Од лекара нам треба специјалиста физијатар, али пошто општина са 15.000 становника не може да га има, јер према норми треба да има изнад 30.000 житеља, радимо пројекат са Општином Бачка Паланка која има 58.000 становника. Пошто Паланчани не могу да имају два физијатра, а ми једног, направили смо заједнички пројекат да три дана у недељи ради физијатар у Бачкој Паланци, а два дана у Бачу – објаснио је Меселyија.

Од грађевинских радова, каже, потребно је да се на објекту Дома здравља реконструише кров и  ставе нови прозори.

– Пројекат радимо са локалном самоуправом која је за ову намену конкурисала код Управе за капитална улагања АП Војводине тражећи за радове 17 милиона динара. Сада сваки дан ишчекујемо исход конкурса јер смо на захтев покрајинске администрације доставили допуну пројектне документације, што сматрамо да је добар знак да ћемо новац за ову намену добити – истакао је директор Дома здравља.

З. Делић

Пројекат „Упознајте Бач“ реализује ДВП продукција, а суфинансира општина Бач. Ставови изнети у пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

EUR/RSD 117.5584
Најновије вести