Покрајина и општина обезбедили новац за котларницу школе у Паланци

БАЧКА ПАЛАНКА: Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине и општина Бачка Паланка обезбедили су 7,8 милиона динара за адптацију котларнице на гас у Основној школи „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.
1
Фото: Dnevnik.rs

Ово су јуче, иначе првог дана у новој школској години, ђацима и запосленима у овој установи саопштили заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић, председник Бачкопаланачке општине Бранислав Шушница и покрајински посланик из Бачке Паланке Александар Ђедовац који су посетили ову школу и разговарали са ученицима и запосленима.

Захваљујући се на лепим вестима првог радног дана у новој школској години Сања Ралић, директорица ове школе, између осталог је рекла да ће се овом инвестицијом решити велик вишегодишњи проблем ове установе. Тачније, Покрајински секретаријат за образовање по недавно завршеном конкурсу определио је 6,6 милиона динара за адаптацију котларнице на гас у овој паланачкој ОШ, а локална самоуправа у овом пројекту учествује са скоро 1,2 милиона динара.

Шушница је рекао да је ово важан посао, јер ОШ „Вук Караџић“  похађа четвртина основаца у општини са око 56.000 становника. Додао је да ће локална самоуправа као и до сада наставити да улаже у побољшање услова рада у свим школама ове општине. Заменик покрајинског секретара за образовање Милан Ковачевић, поред осталог, похвалио је бачкопаланачку општину као једну од оних локалних самоуправа у Војводини која континуирано улаже образовне установе.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5704
Најновије вести