Подршка покрајине суботичком Геронтолошком центру

СУБОТИЦА: За радове предвиђене планом заштите од пожара у Геронтолошком центру Суботица, Покрајинска влада издвојила је 28,6 милиона динара преко конкурса Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.
f
Фото: subotica.com

- У протекле три године за унапређење социјалне заштите, у виду инвестиционих и програмских активности, уложили смо милијарду динара у 27 установа којима је оснивач АП Војводина. У прошлом мандату Покрајинске владе за сво време уложено је 235 милиона динара – рекао је приликом посете Суботици Предраг Вулетић, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова. - Више од десетину, односно 115 милиона динара уложено је у Геронтолошки центар и Дом за децу ометену у развоју у Суботици. Доделом овог уговора за финансирање уређења дворишта у Дому „Дудова шума” унапређује се стандард установе, као и безбедност корисника и запослених. Ово је и пример како може да се ради у области социјалне заштите.

Уручивању уговора присуствовао је и члан Градског већа Илија Ђукановић, задужен за социјалну политику. Он је оценио да је овим уговором заокружена одлична сарадња између  Покрајинског секретаријата и установа социјалне заштите у Суботици. Град Суботица у буyету за ову годину наменио је Геронтолошком центру 49,4 милиона динара,  за услугу помоћи и неге у кући и рад геронтолошких клубова, потврдио је Ђукановић.

Град је у буџету за ову годину наменио Геронтолошком центру 49,4 милиона динара, за услугу помоћи и неге у кући и рад геронтолошких клубова

Пројекат Геронтолошког центра о заштити од пожара испуњава захтеве новог закона о противпожарној заштити, којим се уређује пут којим ће возила, ватрогасна или хитне помоћи, моћи да приђу објекту. Уз то је планирана и обнова парка, појаснио је Ненад Иванишевић, директор суботичког Геронтолошког центра.

- Ради се о путевима који више од 40 година нису реконструисани и они сада и технички тешко испуњавају своју функцију. Асфалт у дворишту је испуцао и отежава кретање корисника, а ватрогасно возило моћи ће несметано да приђе Геронтолошком центру – рекао  је Иванишевић, уз напомену да је тај прилаз веома значајан за сигурност корисника.

В. Х.

 

EUR/RSD 117.5559
Најновије вести