Подељено више од 400 пакета помоћи у Инђији

ИНЂИЈА: Председник Општине Инђија Владимир Гак каже да су још прошлог понедељка однели пензионерима прехрамбене и хигијенске пакете помоћи.
д
Фото: Општина Инђија

- Поделили смо 250 дезинфекционих и 150 прехрамбених пакета. Настављамо даље и поделићемо колико год буде требало- истиче Гак. -Све јавне површине су дезинфиковане, а на последњој седници донесене су и нове мере, те је и Ватрогасна спасилачка јединица у Инђији већ јуче ангажовала једно ватрогасно возило у сарадњи са ЈКП “Комуналац” и урадила дезинфекцију свих улица у насељеном месту Инђија.

Такође, набављене су и прскалице за дезинфекцију у затвореним просторијама и одштампани плакати за позив свим заинтересованим волонетрима да се јаве да помажу старим и немоћним лицима у достави хране и лекова.

- Затворени су сви кафићи, кафане и ресторани, као и остали објекти који подразумевају окупљање грађана на територији наше општине- истиче Гак.

Донета је и нова мера којом ЈКП “Комуналац Инђија” организује рад пијаца искључиво средом и суботом у периоду од 6 до 10 часова, с обезбеђењем по једног улаза и излаза са тог простора.

Направљени су и посебни плакати као обавештење старијим суграђанима од 65 година са именима продавница које ће радити недељом од 4 до 7 часова.

- Такође, по одлуци Владе забрањено је окупљање више од пет особа у затвореном простору, осим чланова уже породице који имају пребивалиште на истој адреси- каже председник Општине Инђија. -Свим директорима јавних предузећа, установа и агенција и организација чији је оснивач Општина наређено је да организују минимум процеса рада у условима ванредног стања.

ЈКП “Комуналац” Инђија урадиће дезинфекцију стамбено-пословног центра “Слобода” и Фонтана у Инђији.

- Наређено је и управницима стамбених зграда да ураде дезинфекцију заједничких просторија и лифтова у стамбеним зградама- одлучан је Гак.

М. Сћ

dragan
24.03.2020 • 19:41
a kome ste odneli pakete,,,sve penzionere koga znam niko nije dobio.tu spada i moja majka,strina itd....
dragan
24.03.2020 • 19:44
koga znam,niko nije dobio pomoc paket..
Radmila
27.03.2020 • 13:30
Gde su paketi za penzionere sa penzjom manjom od 30.000 ja imm jedva 16.000 objavite broj tlefona kome da se obratim za pomoc
EUR/RSD 117.5929
Најновије вести