Почињу традиционални „Дани пива” у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Уочи почетка традиционалне зрењанинске манифестације „Дани пива“, јуче су из Градске баште на зрењанинске улице кренули фијакери, тамбураши и позивари да уз бесплатно пиво најаве и позову Зрењанинце на 37. по реду светковину, која ће бити одржана од 9. до 14. августа.
2
Фото: Ж. Балабан

Позивари су кренули уз музику тамбураша, фолклорце у народним ношњама и пивску здравицу коју је говорио глумац Првослав Заковски, а испратили су их градоначелник Симо Салапура са сарадницима и представници Туристичке организације.

Салапура је подсетио да се овогодишњи „Дани пива“ одржавају у измењеном термину у односу на претходне године када су организовани крајем августа и почетак септембра. Он је додао да госте очекују и нови садржаји, пре свега у Тиршовој улици, која ће бити оплемењена банатским мотивима.

- У „Банатском сокачету” имаћемо стара занатска пива, а на традиционалним локацијама и низ културних, спортских, едукативних и забавних догађаја – казао је Салапура.

Свечано отварање „Дана пива” биће одржано данас у 21 сат на Житном тргу. Музички део програма и овог лета биће одржан на две локације – на Житном тргу и Тргу слободе. На бини на Житном тргу од уторка до недеље наступиће, између осталих, Инспектор Блажа и Кљунови, Ортодокс Келтси, Атеист реп, Бјесови, САРС, Дејан Петровић и Ана Бекута.

На Тргу слободе програм почиње у четвртак заједничким наступом Зрењанинске филхармоније и виолинисте Стефана Миленковића. У петак ће звезда вечери бити Марија Шерифовић, у суботу Халид Бешлић, а у недељу наступају Зрењанинска филхармонија и Амира Медуњанин. Сви концерти почињу у 22 часа, осим оног у четвртак, који ће бити одржан сат времена раније.

Директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар казао је да публику очекује велики музички догађај у четвртак.

- Тада ће као солиста наступити Стефан Миленковић. Током Новогодишњег концерта са Стефаном Миленковићем имали смо препуну салу Културног центра и улаз се наплаћивао. За све оне који тада нису стигли и који нису могли да дођу на концерт ево прилике да уживају у звуцима његових нота и Зрењанинске филхармоније. Концерт почиње у 21 час, а диригент ће бити Микица Јевтић – рекао је Бугар.

Што се другог концерта тиче, Амира Медуњанин је неколико пута гостовала у Зрењанину, али ће сада први пут наступити са Зрењанинском филхармонијом.

- Изводићемо нумере из филма „Тома“, али и песме са Амириног њеног последњег албума - најавио је Роман Бугар и изазио наду да ће публика уживати у одличном и квалитетном програму.      

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести