Почиње изградња нове котларнице у Тиволу

РУМА: Изградња нове котларнице у румском насељу Тивол ускоро креће у реализацију, одмах након завршетка тендера када ће се знати тачна цена радова. Новац ће бити издвојен из буџета општине, тачније две буџетске године, а процена је да ће радови коштати око милион евра.
Ruma, Gradski trg Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Dnevnik.rs

Осим ове велике инвестиције, Општина Рума планира друге радове од којих ће тражити помоћ од виших нивоа власти.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је изјавио да је спремна пројектна документација за неколико пројеката који се односе на заштиту животне средине и функционисање комуналне делатности.

– Локална самоуправа је конкурисала за новац за изградњу градског пречистача и канализације у четири села наше општине – рекао је Манчић.–Припремамо и документацију за реконструкцију зграде Дома здравља “Рума”, с којом ћемо конкурисати код Канцеларије за управљање јавним улагањима РС која финансира велике инфраструктурне пројекте, као што је био и пројекат комплетне реконструкције Геронтолошког центра “Срем”.

– Када је реч о унапређењу спортске инфраструктуре, радови који се финансирају из буџета у току су на неколико локација. Граде се трибине на “Првом мају”, затим трибине у Хртковцима, ограде, као и уређење целе зграде ФК “Фрушка гора” у Руми – каже Манчић. – Поставља се и нови заливни систем у Путинцима на фудбалском терену, а у плану је и постављање рефлектора у Вогњу, Добринцима и Никинцима, за који је већ објављена јавна набавка, али ће бити поновљена, јер су понуђачи понудили вишу цену од предвиђене.

        М. Сћ

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести