Почело уклањање старог Шинвоза у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Како „Дневник“ сазнаје, почело је рушење објеката у комплексу који је познат као стари „Шинвоз“ у Зрењанину.
s
Фото: Ruinirane zgrade ugrožavaju prolaznike

Комплекс се налази делом у Болничкој, а делом у Улици др Васе Савића. Реч је о погонима фабрике шинских возила који се не користе више од деценије.

Према нашим сазнањима, погони некадашње железничке радионице и даље су у судском спору, јер „Шинвоз“ и „Железнице Србије“ воде битку око права својине. Ови веома стари објекти последњих година почели су да се урушавају и да представљају опасност за безбедност грађана.

Спор траје јако дуго, а за то време стари објекти се урушавају. Пре неколико година пао је зид који се налази преко пута зрењанинске болнице… , речено је „Дневнику“ у овом предузећу.

Како се додаје, у делу града, у којем се налазе објекти старе железничке радионице, велика је фреквенција саобраћаја, и возила и пешака и бициклиста, и ова грађевина заиста представља опасност за безбедност.

Судски спор који дуго траје, и све што из њега произилази, постали су кочница за било какво деловање. Зато смо у компанији „Шинвоз“ преузели одговорност и одлучили да почнемо са рушењем, искључиво због отклањања опасности за грађане.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5748
Најновије вести