Почаст ослободиоцима Бачке Паланке

БАЧКА ПАЛАНКА: Поводом Дана ослобођења од фашизма и Дана општине Бачка Паланка, делегација Скупштине општине на челу са Александром Борковићем, замеником председника општине положила је венце на споменике палима у НОБ 1941-1945. године и ослободиоцима овога града.
д
Фото: Dnevnik.rs

 

Венци су положени на Спомен базу „Стојаковић”, Споменик „Чамац”, Споменик палим Црвеноармејцима, а налази се у оквиру Градског гробља, Споменик у Новој Гајдобри, као и на спомен- бисту др Младену Стојановића испред овдашњег Дома здравља.  Свечана седница Скупштине поводом Дана општине и Дана ослобођења одржаће се сутра у 12 сати у сали овдашњег Хотела „Фонтана”, а биће уручене и Октобарске награде организацијама и појединцима.

Лауреати плакете су Установа за спорт и рекреацију „Тиквара”, Културно-уметничко друштво „Др Младен Стојановић” из Младенова и Рукометни клуб „Лавови”. Октобарско признање у виду златне значке биће додељено Марјану Рнићу за изузетне резултате на плану спорта, Марку Шалићу у области музике и др Светозару Бошкову за рад у култури и науци.

М. Суџум

EUR/RSD 117.5720
Најновије вести