Побољшана безбедност и услови рада у Центру за социјални рад у Врбасу

ВРБАС: Општина Врбас издвојила је 2,4 милиона динара за изградњу гаража при Центру за социјални рад, уређење ходника објекта и изградњу још једног тоалета за кориснике услуга. Такође, након постављања видео- надзора и аларма, у овој установи, уз подршку локалне самоуправе, почело је да ради и физичко обезбеђење.
Vrbas foto Jelena Ivanovic
Фото: Дневник/ Ј. Ивановић

Чланица Општинског већа задужена за социјална питања Данијела Илић истакла је да су улагања спроведена с циљем да се установи обезбеде што бољи услови за рад и унапреди њена ефикасност.

Ова инвестиција свакако значи Центру за социјални рад, јер су од ресорног министарства добили два аутомобила и пређашња гаража била је неусловна за ове аутомобиле који су им потребни за свакодневни теренски рад, каже Илић.

Гаража је изграђена у склопу објекта и намењена за два службена возила која користе запослени у Центру за социјални рад.

Осим тога што Центар сада има видео-надзор и алармни систем, по први пут има и физичко обезбеђење и подигнут је ниво безбедности, не само ради свих запослених, што је претежно женски колектив, већ је подигнут и ниво безбедности свих грађана који долазе у ову установу, каже Илић.

Директорка Центра за социјални рад општине Врбас Нада Батрићевић додаје да је осим гаража, реновиран и ходник у Центру и направљен још један тоалет за кориснике, јер је до сада постојао само један заједнички.

Сви радови урађени у последње време олакшали су нам посао и обезбедили пристојније услове рада, каже директорка Центра и додаје да је у току исплата једнократних новчаних помоћи за период од августа до новембра.

Ове недеље, како је најављено, почиње и исплата новчане помоћи за куповину огрева социјално угроженим породицама.

Пријем странака у Центру за социјални рад остварује се уз примену епидемиолошких мера. Осим права на новчану социјалну помоћ, Центар за социјални рад пружа и остваривање других права социјално угроженим категоријама становништва, са посебним акцентом на породицу, децу и младе, истичу у Центру.

М.Сћ

EUR/RSD 117.5918
Најновије вести