Пијаце у Ади отворене, маске обавезне

АДА: Након што су пре две недеље у ађанској општини регистроване две заражене особе вирусом ковид-19, није дошло до повећања броја оболелих, па је Општински штаб за ванредне ситуације општине Ада омогућио отварање пијаца и поновни рад базенског комплекса у Рекреационом центру “Адица”, али уз спровођење неопходних епидемиолошких хигијенско-здравствених превентивних мера. 
д
Фото: ЈП „Адица”

Базенски комплекс ,,Адица“ наставио је са радом јуче с тим што су одређени посебни услови управљачу комплеркса Јавном предузећу за рекреацију “Адица”. Максимални број присутних посетилаца је до 1.250 људи у исто време, обавезно мерење температуре на улазу у комплекс базена, дезинфекција комплетног компекса два пута дневно, као и да се перманентно у току радног времена дезинфикују ресторани и кафићи у склопу комплекса. Клупе, лежаљке и пешкири за сунчање распоређују се на међусобно растојање од метар и по. Комплекс Рекреационог центра “Адица” располаже са три базена и у врелим летњим данима омиљено је место за расхлађивање не само житеља ађанске општине, него и гостију из околине.  

Директор ЈП “Адица” Тибор Јухас истиче да се сви максимално труде да испоштују утврђене мере Републичког и Општинског штаба и обезбеде што је могуће већу сигурност за посетиоце базена.

- Водимо евиденцију о броју присутних посетилаца, којима се приликом уласка обавезно мери телесна температура и сви који имају изнад 37 степени Целзијуса не могу да уђу, а код улаза се врши и дезинфекција руку посетилаца Ако испунимо дневну квоту остали гости мораће да буду стрпљиви и сачекају. Верујем да ће таквих ситуација највише бити у поподневним сатима, када је посета базенима до сада била највећа. Унутар комплекса мора да се држи социјална дистанца, чему смо прилагодили постављање лежаљке и места за сунчање - каже директор Јухас.

Број купача у базенском комплексу у исто време ограничен на 1.250, уз спровођење неопходних превентивних хигијенско-здравствених мера

Јухас додаје да би по наредби Републичког штаба за ванредне ситуације имали би могућност да прихвате чак 12.500 посетилаца, узимајући у обзир простор базенског комплекса од 50.000 квадратних метара, јер дозвољено је по госту четири квадратна метра.

- Имамо могућности да примамо више гостију, али ипак сматрамо да је најбитније здравље корисника наших услуга - напомиље Јухас.

Од јуче отворена су сва пијачна места, при чему је Општински штаб наредио обавезну употребу заштитних маски на свим пијачним местима. Ова мере се односи на продавце, купце и раднике пијаце. Управљачу пијачних места наређено је да врши дезинфекцију пијаце, пијачним данима пре отварања.

Општински штаб је наложио да се на јавним местима у затвореном и отвореном простору, када се истовремено окупља више од 10 лица, растојање између присутних лица мора бити најмање 1,5 метар, односно да на свака четири квадратна метра може бити присутно једно лице.

М. Митровић

EUR/RSD 117.5762
Најновије вести