Пецарошка срећа Зорана Костина: Загризао амур од 20 кила

НОВИ КНЕЖЕВАЦ: Пецарош из Банатског Аранђелова Зоран Костин (58) скоро сваки дан већ деценију и по аутостопом или таксијем долази на Тису у Нови Кнежевац и „сам свој на обали реке“ стрпљиво чека улов, па је дочекао да загризе амур тежак 20,6 килограма.
1
Фото: Зоран Костин и амур капиталац од преко 20 килограма

Упецао га је код моста и дома Кајакашког клуба „Обилић“ забацивши са обале.

- Било је ове сезоне лепих примерака, још амура од 15, шарана од 11 кила, тако да могу рећи да ме прати риболовачка срећа - каже Костин, уз напомену да је мерењу улова присуствовало двадесетак пецароша који увек четвртком имају дружење крај Тисе.

Костин прича да је још од дечачких дана кренуо на пецање на Бању где се језеро формирало на месту ископа глине, као и на оближње канале код Сигета, Подлокања и Врбице, али да се у последње време определио само за пецање на Тиси. Мада је три деценије био и ловац, Зоран уверава да од пецања нема лепшег хобија. Ретко пеца из чамца, осим кад иде на сомове.

- Члан сам Удружења спортских риболоваца „158“ из Српског Крстура. Капиталци ређе гризу, али ове године су се баш навадили вели Костин и открива да као мамац користи само стари кувани кукуруз, али да мора да одстоји да мало ускисне, да на удицу ставља по неколико зрна, па чека да загризу шарани, али не љути се ако се на удици нађу амури или толстолобици.

- Ако потраје овако лепо време још дуго ћемо пецати, јер дешавало се да се сезона продужи чак до децембра - открива Зоран Костин.

М. Митровић

Фото: Приватна архива

EUR/RSD 117.5746
Најновије вести