Парцеле за кинеску инвестицију пред одборницима Скупштине Зрењанина

Одлуке о парцелама и Плану детаљне регулације донете су на данашњој седници Градског већа, а у петак би требало да их потврде и одборници Скупштине града.
Parcele u industrijskoj zoni „Jugoistok” Foto: Dnevnik.rs/Ž. Balaban
Фото: Парцеле у индустријској зони „Југоисток” Фото: Дневник.рс/Ж. Балабан

ЗРЕЊАНИН: Опредељивањем парцела у индустријској зони „Југоисток” и израдом Плана детаљне регулације, начињени су први кораци у припреми услова за реализацију инвестиционог пројекта од државног значаја, односно изградњу фабрике пнеуматике за моторна возила и пратећих објеката, које ће градити кинеска компанија „Shandong Linglong Tire Co.Ltd” и њени кооперанати. Одлуке о парцелама и Плану детаљне регулације донете су на данашњој седници Градског већа, а сутра би требало да их потврде и одборници Скупштине града.

- Може се рећи да су ово први кораци у реализацији једне од највећих инвестиција од државног значаја. Припремити све како би у марту почели радови, односно како би кинеска компанија добила грађевинску дозволу, није ни мали, ни једноставан посао. У ту сврху формирао сам радну групу која ће се бавити искључиво овим инвеститором – казао је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Он је подсетио да је реч о огромној инвестицији, вредној готово милијарду долара, која подразумева и две или три кооперантске фирме које ће доћи у Зрењанин.

- Градско веће је донело одлуку и очекујем да Скупштина града брзо одреагује, будући да кинески инвеститор намерава да већ на пролеће почне са изградњом, за шта је потребна и грађевинска дозвола - рекао је Јањић.

Површина земљишта која ће бити продата је 136 хектара, али има назнака да ће то бити и више, а детаљне информације очекују се наредне недеље. Председник Скупштине града Оливер Митровић заказао је седницу локалног парламента за петак у 11 часова.

Ж. Б.

Пројекат „Зрењанинска хроника“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

 

 

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести