Панчево продаје 23 хектара - следи немачка инвестиција

ПАНЧЕВО:  Градска власт Панчева предложила је скупштини града да више од 23 хектара северне индустријске зоне прода компанији Навал Боx-Цал за 178,1 милион динара, наводи се у материјалу за сутрашње заседање скупштине Панчева.
Pančevo Foto: V. Fifa
Фото: Панчево Фото: В. Фифа

Навал, филијала немачке компаније МК-Клинике АГ, планира да на локацији у Панчеву без добијања икаквих подстицаја и грантова отвори линију за завршне радове на монтажи специјализованих контејнера.

Ово улагање Влада Србије оценила је као инвестицију од значаја за Републику Србију, па ће Навал земљиште купити непосредном погодбом на основу процене Пореске управе да квадратни метар вреди 786,7 динара.

За сада Навал планира да изгради фабрику од 10.000 квадратних метара и да у прве две године запосли 50 радника с пуним радним временом.Укупна инвестиција, у земљиште, објекте, опрему и делове, износи 10 милиона евра, наводи се у писму о намерама.

За наредних 10 година на простору Панчева планирају укупно 60 милиона евра улагања, са 100.000 м2 фабричког и канцеларијског простора, и до 1000 запослених радника, пише у истом документу.

Матична МК-Клинике АГ развија програм дизајнирање специјалзованих транспортних контејнерера који се брзо могу монтирати и спајати ради формирања животног и радног простора према потребама клијената, а филијала Навал завршне радови на контејнерима обављаће у Панчеву.
 

У Северној зони већ послује немачки ЗФ који улаже у даљи развој, а свој објекат гради и немачка компанија Бросе.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести