Пакети за запослене у суботичком геронтоцентру

СУБОТИЦА: Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић уручио је  пакете помоћи запосленима у установама социјалне заштите са нижим зарадама, са територије града Суботице, као и запосленима који су били ангажовани у вишедневним карантин-сменама.
д
Фото: Град Суботица

Покрајинска влада је на својој седници 6. маја, одобрила испоруку 1.670 пакета помоћи запосленима у установама социјалне заштите и финансијску подршку њиховим установама, вредну девет милиона динара.

- Ово је начин да кажемо хвала свим запосленима у социјалним установама. За њих је то мала помоћ, али значи им да се осећају сигурно, да знају да је систем иза њих, а да је Покрајинска влада препознала њихов труд у овим ванредним околностима. И у наредном периоду ћемо кроз инвестиционе токове омогућити да им рад буде лакши а корисницима удобнији живот – рекао је Предраг Вулетић  у Суботици.

У Геронтолошком центру Суботица уручено је 130 пакета. Тим поводом директор ове установе социјалне заштите, др Ненад Иванишевић, изразио је захвалност на труду како Покрајинске владе, тако и свих релевантних институција, које су им пружиле сву неопходну помоћ у борби против коронавируса, и што то настављају то да чине и када пандемија јењава.

- Захвалан сам покрајинском секретару на испуњеним обећањима, јер у минуле четири године нема ниједно које није испуњено. За нас је то подстицај да се трудимо да остваримо још боље и хуманије услове живота и рада у нашој установи – рекао је Иванишевић.

Геронтодомаћица Сандра Поповић, запослена у Геронтолошком центру, претходних недеља била је, као и њене колеге на првим линијама фронта у борби против ковида-19, бринући о најстаријим Суботичанима. Захваљујући се на помоћи у виду пакета који садржи основне животне намирнице и средства личне хигијене, Сандра је рекла да јој то много значи јер показује да се мисли на сваког запосленог.

У циљу даљег очувања колективног здравља, а по предлогу Покрајинског секретаријата за политику, демографију и равноправност полова, од наредног месеца у плану је масовно тестирање свих запослених у оквиру социјалне заштите на територији Војводине, њих више од 8.000, као и корисника чије тестирање би требало да почне у августу.

В. Х.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести