Отворени спортски терени у Зрењанину стављени у функцију

ЗРЕЊАНИН: Отворени терени који припадају зрењанинској установи “Спортски објекти” већ су стављени у функцију, а петнаестак клубова од 60, колико их има сарадњу са овом институцијом, почело је са тренинзима.
stadion
Фото: Grad Zrenjanin

- Са клубовима који користе наше објекте имали смо састанак, на ком су њихови представници потписали изјаву о томе да су упознати са мерама заштите које су и даље на снази. Реч је о Градском стадиону, помоћним и Војном стадиону, те стадионима Радничког и у Перлезу, као и спортско-рекреативном центру. Ми смо те објекте довели у потпуно функционално стање, а на клубовима је да своје чланове заштите према одређеном протоколу - каже за “Дневник” директор Јавне установе “Спортски објекти” Бојан Мијатов.

Он додаје да због ограничења, нису сви клубови задржали термине које су имали до пре два месеца.

- Нема школа, ни факултета, те смо разредили термине на цео дан- истиче Мијатов.

Што се тиче затворених спортских објеката, Мијатов напомиње да се ове недеље очекују детаљна упутства, односно протоколи о тренирању у затвореном простору.

- Ми ћемо за викенд урадити велику дезинфекцију затворених објеката, а од данас очекујемо протоколе за поступање - каже Мијатов. -Чим од надлежног министарства добијемо препоруке, одржаћемо састанак са клубовима који користе затворене објекте. И они ће морати да потпишу изјаву којом преузимају свој део одговорности.

Исто се односи и на затворени базен. На овом базену потребна је и поправка једне пумпе, а кад стигну детаљна упутства, кренуће се са пуњењем базена, за шта је потребно десетак дана.

- Најмањи проблем је вода у базену, јер се она хлорише. Међутим, морамо знати све остало што се тиче коришћења свлачионица, броја присутних у објекту и слично- напомиње Мијатов.

Што се тиче отвореног базена, Мијатов каже да ће у складу са препорукама и у договору са градоначелником бити отворена купалишна сезона. До тада, сасвим је сигурно да ће и за коришћење омиљеног летњег места Зрењанинаца за освежење стићи детаљни протоколи. 

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5791
Најновије вести