Отворени базен у Зрењанину спреман за купаче

ЗРЕЊАНИН: Отворени базен у Зрењанину почиње да ради, најавио је директор Јавне установе „Спортски објекти“ Бојан Мијатов.
bazen zrenjanin
Фото: Град Зрењанин

– Стигли су нам резултати о квалитету воде у базену и добри су, па су се испунили сви услови за почетак купалишне сезоне на отвореном базену у Зрењанину. Сада нам једино временски услови кваре планове, јер желимо да својим суграђанима, по традицији, на отварању сезоне омогућимо три дана бесплатан улаз – рекао је Мијатов за „Дневник“.

Установи стиже и део за потисну пумпу малог базена, који је по наруyби рађен у Београду, јер резервних делова за ту врсту пумпе више нема на тржишту. Мијатов подсећа да ће се на базену спроводити све прописане мере, како би се избегао ризик од коронавируса.

– То се, пре свега, односи на број улазака. Ако буде и нових упутстава и наредби, биће строго поштоване – напомиње Мијатов.

Иначе, купалишна сезона на Пескари и Тиси званично је већ отворена. Према последњим подацима које је објавио Завод за јавно здравље Зрењанин, квалитет воде на четири места на купалиштима, на којима се ради мониторинг, оцењен је као добар. То значи да се површинске воде на овим местима могу користити за купање и рекреацију.

Површинске воде се ове године контролишу на четири места: на Тиси, на талпи и узводно од талпе, као и на левој и на десној страни Пескаре. Вода са ових купалишта, у четири узорка, у току јуна, добила је оцену друге класе. То значи да је у њој могуће купање. Вода је на овим купалиштима била у еколошком статусу друге класе и у мају.

Ж. Б.

EUR/RSD 117.5847
Најновије вести