Отказана манифестација Бечеј ноћу

БЕЧЕЈ: Атрактивна манифестација „Бечеј ноћу” која је на концертима окупљала хиљаде посетилаца из ближе и даље околине, неће бити одржана четврти пут, како је било планирано, 20. јуна. Ипак, 13. јуна у 22 сата биће ватромета над централним тргом, а хиљаду мајица с апликацијом „Бечеј ноћу” биће подељено у знак подсећања на манифестацију која је за кратко време постала заштитни знак Бечеја.
becej youtube
Фото: Youtube Printscreen

- Због актуелне ситуације везане за пандемију с коронавирусом, четврти спектакл „Бечеј ноћу“ ове године неће бити одржан. Два су разлога за то. С једне стране забрана окупљања већег броја људи на једном месту, а наша манифестација окупља десетак хиљада посетилаца, а с друге, пак, реч је о манифестацији која се финансира искључиво из донација привредног сектора и конкурса виших нивоа власти, те сматрамо да би било неодговорно да се у овом тренутку ослањамо на такву врсту финансијске подршке – објаснио је председник општине Бечеј Драган Тошић.

Наравно, од манифестације се не одустаје и већ сада се најављује јунско дружење у оквиру манифестације „Бечеј ноћу” 2021. године и тиме отворити туристичка сезона у граду крај Тисе.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести