Осуђеници у Митровици донирали маске за основце

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Више од двеста осуђеника у Казнено-поправном заводу у Сремској Митровици донирало је укупно 235.600 динара за израду 16.000 вишекратних заштитних маски за ђаке од првог до четвртог разреда свих основних школа у том граду, саопштила је јуче Управа за извршење кривичних санкција.
1
Фото: Сваки митровачки ђак до четвртог разреда добиће по пет маски

Захваливши заводу на донацији, заменица градоначелника Сремске Митровице Светлана Миловановић најавила је расподелу маски по школама следеће седмице, напомињући да ће свако дете добити по пет маски.

Осуђеници радно ангажовани у кројачком погону сами су одлучили да покрену акцију „Донирај маску школарцу“ и одрекну се плате коју примају за свој рад, те да средства усмере за куповину материјала, кројење и шивење маски за најмлађе основце, напомиње Управа у саопштењу.

У том погону ради 30 осуђеника који су прошли сертификовану обуку за кројаче, а остали радно ангажовани осуђеници у КЗП у Сремској Митровици су се прикључили акцији и такође донирали плату или друга лична средства.

Управа подсећа да су осуђеници у заводима у Сремској Митровици, Нишу, Забели и осуђенице у женском затвору у Пожаревцу одмах на почетку епидемије почели да шију дневно и до 6.000 заштитних маски за запослене и лица лишена слободе у свим заводима како би се спречило ширење корона вируса. Та производња и даље траје и проширена је на израду заштитних одела, назувица и капа.

С. Х. Д.

EUR/RSD 117.5849
Најновије вести