Остало још тридесет места у Дому ученика у Зрењанину

ЗРЕЊАНИН: Први уписни рок за Дом ученика „Ангелина Којић Гина“ из Зрењанина успешно је завршен, док је други у току, а за усељење ученици чекају званичну информацију од Министарства просвете о почетку школске године.
d
Фото: Youtube Printscreen

За боравак у Дому ученика током предстојеће школске године пријавило се стотинак ученика више него што капацитети дозвољавају, саопштено је из Дома. Директор Дома ученика „Ангелина Којић Гина“ Добрица Брдарић каже да је у првом уписном року 266 деце примљено.

- Тридесеторо,  то јест 10 одсто остављено је за друштвено осетљиве групе и за децу која су већ конкурисала у првом уписном року. Они треба да приложе доказе за припадање друштвено осетљивим групама, тако да је остало 30 места да попунимо до потпуног капацитета од 296 места- рекао је Добрица Брдарић

Због тренутне епидемиолошке ситуације капацитет дома ученика је смањен, у згради су постављене дезобаријере, а по усељењу ученици и запослени придржаваће се мера и препорука заштите од коронавируса.

- Дали смо предлог да се капацитет смањи за двадесет места, јер било је соба у којима нема услова да деца безбедно бораве. Једну собу смо оставили за изолацију, за сваки случај- каже Брдарић и напомиње да су један од ретких домова ученика у Србији који имају мединског радника и напомиње да је медицинска сестра укључена у све припреме за почетак школске године.

Епидемиолошке мере поштоваће се и у мензи, коју осим ученика користе и студенти који бораве у Студентском дому у Зрењанину. До 1. септембра завршиће се радови на кречењу соба, замени дотрајале столарије, као и реконструкцији система грејања.       

 

М. Сћ

EUR/RSD 117.5896
Најновије вести