Основано прво веслачко удружење у Ковину

КОВИН: Симболично је одабран датум, Међународни дан Дунава, 29. јуна, да у просторијама Установе за спорт „Ковин” буде одржана оснивачка скупштина Спортско- веслачког удружења „Ковин”.
Општина Ковин/Ковинци живе уз Дунав, али до сада нису имали прилику да се баве веслањем
Фото: Општина Ковин/Ковинци живе уз Дунав, али до сада нису имали прилику да се баве веслањем

Овим је при Установи за спорт формирано прво веслачко удружење у Ковину.

Веслачки савез Србије, Веслачки савез Војводине, веслачки клубови „Смедерево” и „Тамиш” из Панчева подржали су формирање ковинског удружења и пожелели срећу у раду свим садашњим и будућим члановима.

Пре почетка радног дела, бродомоделар Златко Пајић одржао је предавање о историји пловидбе на Дунаву, а директор Установе за спорт Дејан Јањевић поздравио све присутне. У радном делу скупштине изгласан је статут и изабрани су председник, секретар, управни одбор и надзорни одбор удружења. За председника је изабран Бојан Голубовић, за секретара Иван Радић, док су чланови управног одбора Младен Савић, Предраг Бркић и Александар Филиповић, а чланови надзорног одбора Златко Пајић, Веселин Савић и Владимир Врцељ.

Након скупштине, присутни су обишли локације будућег клуба, а потом наставили дружење вожњом бродићем са капетаном Славишом Папићем кроз ковински Дунавац, где ће се налазити и будућа веслачка стаза.     

М. Сћ

EUR/RSD 117.5825
Најновије вести