Оснива се ситуациони центар у Бачком Петровцу

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ: Штаб за ванредне ситуације Општине Бачки Петровац донео је одлуку о затварању свих пијаца на територији општине, одржавању свих спортских такмичења, културних манифестација, као и да се сахране одржавају у кругу породице.
1

Радно време угоститељских објеката сккраћено је од 8 до 20 часова уз уз присуство највише 50 особа, а послодавцима наређено да се омогући рад од куће тешким хроничним болесницима и особама старијим од 60 година.

-Оснивају се кол центри по месним заједницама на бројеве телефона за  Бачки Петровац - 021/780-032, Кулпин - 021/2286-016, Гложан - 065/4788-122, Маглић - 021/2285188 које треба да позову суграђани старији од 65 година којима је потребна помоћ при куповини или других проблема- одлучено је у Општини Бачки Петровац. - Оснива се ситуациони центар у Општинској управи на адреси Улица Коларова 6, чији координатор је Душан Рашета, који ће бити доступан секретарима Месних заједница:

Такође, ангажована је општинска организација Црвеног крста са својим волонтерима и геронтодомаћицама, Центром за социјални рад и удружењима грађана на територији општине, да у складу са својим могућностима, помогну старијим суграђанима.

Апелује се на грађане Бачког Петровац да буду одговорни и солидарни. Препоручује се предузимање додатних мера заштите и превентивних хигијенских мера на местима где се људи највише окупљају.

-Препоручује се свим превозницима који обављају јавни превоз да појачају мере чишћења и одржавања хигијене у возилима јавног превоза, најпре рукодржача, седишта и свих површина које су у додиру са путницима- одлучено је у Општини. -Препоручује се таксистима да такође појачају мере дезинфекције возила, као и да што мање долазе у контакт са путницима. Особе спадају у ризичне групе, треба да избегавају јавни превоз.

М.Сћс

EUR/RSD 117.5834
Најновије вести