Осма „Чуваркућа” у Голубинцима

ГОЛУБИНЦИ: Осма културна манифестација, од укупно 12 у циклусу „Чуваркућа”, одржава се данас од 17 сати у Голубинцима, у старопазовачкој општини.
Program će se odvijati u Karađorđevom parku kod dvorca Šlos Foto: Dnevnik.rs
Фото: Програм ће се одвијати у Карађорђевом парку код дворца Шлос Фото: Дневник.рс

Манифестација је културно-едукативног карактера и има за циљ да допринесе бољем разумевању и сарадњи различитих националних, верских и културних заједница Војводине, посебно оних које нису често видљиве у јавности.

Посетиоци ће на платоу испред дворца Шлос, Карађорђев парк, током дана моћи да виде разне рукотворине и производе домаће радиности, али и да уживају у наступима културно-уметничких друштава и локалним специјалитетима. Биће отворена изложба слика које су настале у оквиру овог пројекта, а инспирисане темом „Војводина наша кућа”.

Отварање изложбе ће пратити програм у ком ће учестововати локална културно уметничка друштва „Томислав” и „Дукат”. Након програма могу се дегустирати традиционална сремачка јела која ће припремити удружења жена:„Рузмарин”, „Веселе Сремице”, „Голубиначка Ружа” и „Коло српских сестара”.

Домаћин овог окупљања је ЦеСЕР из Руме, програмски партнер Фондације 021 која реализује пројекат уз финансијску подршку Европске Уније, Балканског фонда за демократију Немачког Маршаловог фонда САД и амбасаде Краљевине Норвешке у Београду.

В. Х.

 

 

EUR/RSD 117.5629
Најновије вести