Организација глувих и наглувих у Бечеју пример за многе

БЕЧЕЈ: Прави пример солидарности и смисао једног удружења показали су чланови Организације глувих и наглувих у Бечеју, тако што су преузели свакодневну бригу о својим члановима старијим од 65 година.
becej youtube
Фото: Youtube Printscreen

Једној од седморо најстаријих чланова Организације глувих и наглувих, Љиљани Бакић, помоћ пружају пријатељи из удружења набављајући намирнице, лекове, плаћајући рачуне...

Такав вид солидарности, каже, за њих није ништа неуобичајено, јер су током година сви постали једна породица.

Живим сама, супруг ми је преминуо, а ћерка је у Шведској. О мени свакодневно брину председник удружења и секретар, а овакав вид помоћи и подршке је од немерљивог значаја за глуве особе, напомиње Љиљана.

Председник Организације глувих и наглувих Ђура Боаров истиче да су захваљујући донацији и пакетима Црвеног крста у Бечеју, обишли све социјално-угрожене чланове и доставили им потребну помоћ.

Иако свакодневно комуницирају путем смс порука и видео позива, свима им највише недостаје контакт уживо.

Секретар Организације глувих и наглувих Јован Вујков поручује да су чланови обезбеђени основним животним намирницама и различитим услугама, потврђујући да су сви жељни дружења.

Чланови Организације глувих и наглувих у Бечеју жељно ишчекују дан када ће се поново окупити у просторијама III Месне заједнице, где иначе на недељном нивоу организују дружења и играју друштвене игре.

Ово бечејско удружење броји 47 чланова и седморо њих је старије од 65 година и седморо припада категорији социјално-угроженог становништва.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести