Општој болници у Сенти акредитација на седам година

СЕНТА: Општој болници у Сенти потврђен је сертификат на период од седам година, што је најдужи период на који се може добити акредитација за рад здравствене установе.
1
Фото: Општа болница у Сенти

Сертификат је в. д. директорки сенћанске болнице др Беати Чаки у име Агенције за акредитацију здравствених установа Србије уручила др Дубравка Папић Дамјановић.

У претходном процесу акредитације Општа болница у Сенти је добила сертификат на три године, али и сугестије које сегменте рада би требало унапредити, да би акредитацију добили на седам година. Сенћанској болници гравитира око 100.000 становника из ове општине, региона Потисја, северне Бачке и Баната.

Агенција за акредитацију здравствених установа Србије дефинисала је стандарде које је неопходно испунити, а према речима др Беате Чаки с пуно труда и залагања те сугестије су прихватили и успели да испуне очекивања. Др Дубравка Папић Дамјановић, која је била руководилац оцењивачког тима, наглашава да су у сенћанској установи испоштовани сви кључни аспекти у здравственој заштити, безбедност пацијената, безбедност запослених, па је уз тако испуњене критеријуме Општа болница у Сенти заслужено добила акредитацију на најдужи могући период, пошто су кључни и бројни остали критеријуми оцењени највишим оценама. 

Рад здравствених установа у Србији оцењује се на основу готово хиљаду критеријума, а Општа болница у Сенти у 87 одсто случајева оцењена је највишим оценама.

М. Мр.

Фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5822
Најновије вести