Општине Жабаљ и Темерин заједно на Сајму туризма

ЖАБАЉ: На Сајму туризма у Београду заједнички су наступиле  туристичке организације Жабља и Темерина, представивши понуду регије Потисја тематским штандом у хали 4, са мотивима Тисе и Јегричке.
д
Фото: Dnevnik.rs

Акценат у понуди се ставља на програме активног одмора, тематске руте, једнодневне излете и гастрономију, која укључује типичне производе овог краја.

- Потисје је препознато и као вински регион, па ми манифестацијом Нова вина Потисја у Жабљу подстичемо вински туризам. Сада имамо четири-пет винарија које производе вино по свим стандардима и свакако могу да парирају познатим кућама из региона – рекла је директорка ТО Жабаљ Марија Чупић.

Жабаљ се поноси тематском рутом „Пут меда и сира“, па тако посетиоци имају прилику да дегустирају и купе производе пољопривредних газдинстава Радишић из Чуруга, које производи сир, Владисављевић из Госпођинаца, које производи мед, као и газдинства Пињић и Дамјановић из Чуруга. Активни одмор са анимацијом посетилаца организује „Голф клуб центар“ из Жабља и ронилачки клуб „Братски“ из Темерина.

Темерин посебно промовише програм једнодневних излета с обавезном пловидбом катамараном „Чигра“ у Парку природе „Јегричка“. Представиће се и хотел „Моја чарда“, Креативна радионица, Пчеларско газдинство Бабић из Сирига и Винарија Јурић из Бачког Јарка.

М. Рашић

EUR/RSD 117.5878
Најновије вести