Општина Жабаљ уручила признања веслачицама

ЖАБАЉ: Чланице веслачког клуба „Чуруг“, које су у претходном периоду оствариле значајне резултате, како на државном нивоу, тако и на европским и светским такмичењима, биле су гошће председника општине Жабаљ Чедомира Божића.
д
Фото: Општина Жабаљ

У разговору са председником клуба Иваном Туцаковом и младим такмичаркама, било је речи о условима у којима тренирају, као и о будућим активностима општине у за унапређење стандарда у развоју спорта.

Чедомир Божић је изразио велико задовољство због успеха веслачица и уручио им пригодна општинска признања:

- Управо медаље и успех наших младих веслачица су показатељ да  улагање у спорт и у младост, увек доноси резултате. Максимално ћемо се трудити да и у наредном периоду подржимо све спортисте наше општине -нагласио је Божић.

Клуб је основан 2003. године и броји осам чланова у такмичарском погону и око 15 у школи веслања. Светлана, Марија, Викторија, Милана и њихови другови и другарице из овог веслачког клуба континуирано нижу велике резултате.

- За две године тренирања имам скоро 30 златних, три – четири сребрне и две бронзане медаље, док сам четири пута била првакиња државе – потврдила је Марија Јаковљевић.

Председник веслачког клуба „Чуруг“ Иван Туцаков нагласио је да су за спортске резултате потребни адекватни услови за тренирање, као и стална финансијска помоћ, коју клуб у сваком смислу има од локалне самоуправе.

Сваке године за кадете и пионире у Чуругу организују Омладинску лигу Србије у веслању, а новоизграђена стаза на 500 метара допринела је побољшању турнира. Дугорочни циљ је изградња велике стазе, што би омогућило званична такмичења.

М. Рашић

EUR/RSD 117.4618
Најновије вести