Општина Жабаљ помогла удружењу Алтруист

ЖАБАЉ: Председник општине Жабаљ Чедомир Божић посетио је Удружење родитеља и хранитеља деце и одраслих особа са инвалидитетом „Алтруист“ из Жабља, а том прилиом потписан је уговор о финансирању пројеката удружења, у вредности од 500.000 динара.
д
Фото: Dnevnik.rs

Осим тога, Божић је разговарао са стручним радницима и корисницима тог удружења о њиховим предстојећим активностима, а кориснике је обрадовао новогодишњим пакетићима.

Осим пакетића, корисници су добили на поклон професионално новогодишње фотографисање од Госпођинчанке Јоване Јовић, тако да је уживање било потпуно.

Председник општине, том приликом, истакао је да је веома битно да и локална самоуправа и грађани имају развијену свест о важности инклузије и да помажу „Алтруисту“.

– Искористили смо прилику да обрадујемо малишане пред новогодишње празнике и да им

улепшамо зимске дане, а са председником удружења потписали смо уговор, путем којег је општина, на основу расписаног конкурса, издвојила средства за рад и пројектне активности удружења – казао је Божић, додајући да ће и у наредној години свесредно подржавати рад тог удружења.

Председник Удружења „Алтруист“ Анђелко Томић захвалио се челницима локалне самоуправе на доброј сарадњи.


Позив грађанима да помогну

Како кажу из „Алтруиста“, донација у виду намештаја, школског прибора и гардеробе има, али проблем је у недостатку новца за одрживост удружења, односно за финансирање стручних радника и додатне трошкове. Позивају све оне који желе да помогну колико су у могућности, уплатом на жиро рачун 160-363602-35.


– Много нам значи подршка локалне самоуправе, без које не бисмо могли сами да реализујемо многе пројекте и да створимо све што имамо до сад, попут уређених просторија у згради некадашњег суда. Уз такву помоћ, надамо се да ћемо успети да остваримо циљеве које смо поставили и да ћемо све лакше функционисати – нагласио је Томић.

Локална самоуправа наставиће да помаже Удружењу „Алтруист“ и убудуће, како би корисници имали што квалитетнији боравак и како би несметано обављали свакодневне активности, којих има све више, захваљујући труду стручних радника удружења.

М. Рашић

EUR/RSD 117.3209
Најновије вести