Опово добило прво дечје игралиште по модерним стандардима

ОПОВО: Малишани Опова недавно су добили прво модерно дечје игралиште са пластичним справама и тартан подлогом.
с
Фото: Глас Опова

Пројекат је реализован од краја прошле године па до фебруара, а недавно су игралиште обишли председник општине Милош Марков, његова заменица Анка Симин Дамјанов, председник Скупштине општине Ненад Јосић и његов заменик Драган Угринов.

Председник општине је истакао значај изградње оваквих простора за најмлађе суграђане и најавио сличне пројекте у осталим насељима ове општине.

- Локална самоуправа је први пут урадила једно дечје игралиште по најмодернијим стандардима. На табли су означене справе и садржаји који се овде могу наћи, који су материјали коришћени, тако да је све апсолутно тестирано и безбедно за децу. Желимо да нам ово буде пракса и у осталим општинским местима, од Опова смо кренули, можда ћемо ово игралиште у наредном периоду и проширити, а свакако хоћемо да свако наше насељено место добије по једно овакво игралиште, модерно, безбедно и са садржајима интересантним деци. Мени је пре свега задовољство да када прошетам викендом или у поподневним сатима, видим да је увек пуно деце, да га користе, да се играју, и то је суштина целе ове приче - изјавио је Марков.  

Л. Р.

EUR/RSD 117.3253
Најновије вести