Октобарске свечаности у Србобрану и Врбасу

ВРБАС, СРБОБРАН: Две суседне општине Србобран и Врбас обележиле су Дан ослобођења у Другом светском рату и Дан општине свечаним седицама, доделом признања најсупешнијим појединцима и организацијама и представљањем резултата рада локалних самоуправа између два празника.
opstina vrbas ristovski
Фото: Лазар Ристовски, фото: Општина Врбас

У Врбас су поводом још једне годишњице ослобођења од фашизма дошли представници општина и градова Војводине и Србије, братских и партнерских градова Никшића, Херцег Новог, Бијелог Поља и Берана из Црне Горе, Ердута из Хрватске, Гидри из Мађарске, затим представници покрајинских органа власти, институција, јавних предузећа и установа, војске и полиције, културних, спортских и цивилних организација, представници националних савета Црногораца, Русина и Мађара, као и бројни грађани.

Председник општине Милан Глушац уручио је Октобраску награду Врбаса глумцу Лазару Ристовском покретачу „Равно Село Филм Фестивала”, и Добровољном ватрогасном друштву Куцура, организацији основаној још 1930. године, која је на добровољном принципу, афирмишући хуманост и човекољубље, брине о животима и имовини свих Куцурана.

Србобранци су Дан ослобођења обележили полагањем венаца на споменик Слободи, који симболизује праведну борбу оних који су за њу положили животе. На свечаној седници Скупштине општине Октобарска награда уручена је новинару Јовану Танурџићу.

Фото: Јован Танурџић, фото: Општина Србобран

Председник општине Радивој Парошки и председница СО Милена Аларгић уручили су у присуству бројних гостију признања и  проф. др Мирјани Љубојевић, са Пољопривредног факултета у Новом Саду, проти у пензији Драгомиру Трифуновићу, представницима Месне заједнице Србобран, Дома здравља др Ђорђе Бастић и Балетско ритмичке секције „Звездице” из Надаља. 

З. Д.

EUR/RSD 117.5571
Најновије вести