Охрабрујући резултати туризма у Војводини

НОВИ САД: Војводину је за пола године посетило 111.000 туриста што је 54 посто мање него 2019. године, али је реч о охрабрујућем резултату, рекла је данас директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић.
sremski karlovci, ssusnjevic
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

На панелу "Боље у лавору него на мору" онлајн конференције "Туризам у региону у години коју је појела корона", чији је организатор Kолор медија груп, Павловић је рекла да је у Војводини остварено 50 одсто мање ноћења него у првој половини 2019. године.

Навела је да је у Суботици и Палићу запажен пораст страних туриста, а да је добар резултат у сеоском туризму постигао Жабаљ.

ТОВ је поред дигиталног маркетинга, промовисао обилазак Војводине бициклом, више рута у Потиским општинама, а војвођански излети су промовисани кроз кампању "Тако близу, а тако узбудљиви".

"Ваучери у Војводини су ове године на вишем нивоу него до сада. Попуњеност приватног смештаја у сеоском туризму је висока. До краја августа и прва половина септембра су према резервацијама попуњени", рекла је она.

Додала је да је покренута и кампања "Одмор на војвођански начин" која ће обухватити градове Вршац, Сомбор, Апатин, Инђију и Стару Пазову

Од прошле недеље отворене су границе са Румунијом, а како истиче Наташа Павловић резултати се већ виде.

EUR/RSD 117.5795
Најновије вести