Одржан 7. Пецарошки маратон: Дан и ноћ уз Тису

БАЧКО ПЕТРОВО СЕЛО: Удружење спортских риболоваца „Кечига“ из Бачког Петровог Села, по традицији, последњег јулског викенда седму годину за редом организује манифестацију „Пецарошки маратон на Тиси“ у трајању од 24 сата.
pecarosi tisa
Фото: Dnevnik.rs

Иако је стотинак екипа показало интересовање за атрактивно такмичење, простор Кишмола не дозвољава учешће више од 40 екипа, па је толико и учествовало.

Било је бољих дана, али и слабијих, па можемо бити задовољни актуелним такмичењем. Укупан улов прешао је 81 килограм разноврсне рибе. Четири екипе нису уловиле ништа, не зато што риба није ишла, већ зато што нису издржали и раније су одустали, „рапортирао“ нам је судија такмичења Јожеф Хорват.

Видно уморни, али задовољни, пецароши су по завршетку такмичења препричавали догодовштине током 24 сата. Највише разлога за радост имао је корпулентни Атила Киш, који је с ћерком Емом упецао 10,945 килограма рибе и убедљиво освојио прво место. Захваљујући спонзорима, првих 13 екипа је награђено робним наградама, а три првопласиране су се кући вратиле са медаљама око врата и пецарошким штаповима.

Друго место освојили су, опет породична екипа, отац и син Роберт  и Кристиан Силађи са укупно 7,830 килограма уловљене рибе, а трећи су били Шандор Сивели и Нандор Хорват са укупно 5,430. Медаљу за највећу упецану рибу добила је екипа у саставу Шандор Балаша и Атила Нађ, која је већ у првом, од укупно три мерења, упецала сома тежине 2,6 килограма.

Време нас је послужило, не можемо се пожалити ни на улов, а и интересовање мештана је било завидно. За два дана, од суботе у 10 сати, до недеље у подне такмичење је посетило око 1.500 љубитеља спортског риболова,  рекао нам је председник УСР „Кечига“ Шандор Полтура.

У овогодишњем пецарошком маратону учествовали су такмичари из Аде, Бачког Градишта, Бечеја, Јагодине, Мола и домаћини из Бачког Петровог Села.

В. Јанков

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести