Одложени радови на улазу у Бачки Јарак

БАЧКИ ЈАРАК: Поправка коловоза на улазу у Бачки Јарак требало је да почне јуче и траје до 25. маја, али због лоших временских услова радови су одложени до даљег, кажу за „Дневник” ЈКП „Путеви Србије” који су уједно и извођачи радова.
д
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Наиме, реч је о поправци коловоза на саобраћајном прикључку на државном путу другог А реда 102, на деоници Нови Сад - Бачки Јарак. У сваком случају, кад време дозволи почетак радова, на путу ће се наићи на одговарајућу сигнализацију, а саобраћај ће се одвијати уз ограничење брзине 30 километара на час.

Иначе, на лане изграђеном новом кружном току и сервисном путу који повезује индустријске зоне са магистралним путем 102, већ су видљива оштећења. Та инвестиција била је вредна 75 милиона динара, од чега је покрајинска Управа за капитална улагања издвојила 52 милиона. Разлог за оштећења не мора бити везан за квалитет изведених радова, већ за чињеницу да је саобраћај на овом путу дугом 12 километара, који пресеца темеринску општину, саобраћај интензиван преко сваке мере.

Дневно главном Новосадском улицом кроз Темерин, Старо Ђурђево и Бачки Јарак прође 12.000 возила, међу којима и бројни интерконтинентални шлепери с великим теретом. При тако интензивном саобраћају нису реткост ни саобраћајне несреће.

Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Кружни ток на улазу у Бачки Јарак из правца Новог Сада део је обилазнице која је уцртана у урбанистичке планове Општине Темерин. Од обилазнице зависи и развој радних зона, а за проширење пута између Новог Сада и Темерина директно су заинтересоване и општине Жабаљ и Бечеј.

Л. Р.

 

Saša
22.05.2020 • 08:23
Raskopaće nedelju dana pred izbore, pa će onda ostaviti tako raskopano godinu - dve.. Koji loši vremenski uslovi!? Smeta im sunce i temperatura do 23 stepena?
EUR/RSD 117.5834
Најновије вести