Одложени Дани пива - велики губитак за Зрењанин

ЗРЕЊАНИН: Организациони одбор „Дана пива“ одлучио је на јучерашњем састанку да се традиционална зрењанинска манифестација одложи због актуелне епидемиолошке ситуације.
Dani piva u Zrenjaninu Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

С обзиром на то да не постоје сви услови за одржавање манифестације, која сваке године крајем августа и почетком септембра, окупи око пола милиона посетилаца, донета је одлука да се „Дани пива“ одрже у неко боље време. Уједно су обустављене све даље радње око организације „Дана пива“.

Како „Дневник” незванично сазнаје, главне звезде овогодишње манифестације требало је да буду Здравко Чолић и Харис Џиновић. Ову информацију, међутим, нико од организатора није желео званично да потврди.

– Према неким рачуницама, за време трајања манифестације „Дани пива“, односно током седам дана, у граду и околини се, по свим основама, „обрне“ око четири милиона евра. Осим мањег прилива у буyет града, овде треба имати у виду да ће велику штету претрпети и угоститељи, привредници, уметници… Дакле, сви они који су по било ком основу остваривали приходе захваљујући одржавању манифестације „Дани пива“, највеће у Зрењанину и једне од највећих у Србији – изјавио је овим поводом за „Дневник” градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић.

Јањић додаје да су се, ипак, овом приликом организатори манифестације руководили препорукама струке, како би се сачували здравље и животи Зрењанинаца и њихових гостију.

Током године, иначе, у самом граду се одржи укупно 79 манифестација, а у околним селима, на подручју Града Зрењанина, још 60 манифестација. Све су ово традиционалне манифестације, а до сада није било њиховог отказивања због овако непредвиђених околности.

– Градска управа града Зрењанина за манифестацију „Дани пива“ и Фестивал кобасица у Белом Блату наплаћује позиције за постављање угоститељских, трговачких и других штандова, чиме се остварује приход од око 12 милиона динара, док се за остале манифестације ове позиције не наплаћују. Прилив ће, по том основу, од комерцијалних манифестација бити мањи за око 12 милиона динара, што представља 0,3 одсто градског буyета – истакао је Јањић.

До сада су, због неповољне епидемиолошке ситуације, отказане манифестације: Ускршње јаје, Вазнесењска трка, Европска ноћ музеја, Банатска прича, Европско село, ЗрБизНет, Банатска бајка, Корзо фест, Лето на Пескари…    

Ж. Б.

vesna 959 rođ
11.08.2020 • 18:25
za Čolu nije gubitak, on ostaje najbolji od svih
EUR/RSD 117.5959
Најновије вести