Од септембра у Инђији без листе чекања за место у вртићу

На градилишту новог вртића планираног на 1.140 квадратних метара, председник општине Владимир Гак најавио je да од септембра више неће бити потребе за листом чекања на место за најмлађе.
1
Фото: Dnevnik.rs

Вредност ове капиталне инвестиције је 108 милиона динара и финансира се из локалног буyета. У току су груби грађевински радови, постављене су електричне инсталације и канализациона мрежа, а наредних дана радиће се на водоводној мрежи и започети столарски део посла.

- Сада на листи чекања имамо две стотине деце, а најважнија порука је да се у Инђији заиста живи, деца се рађају, породице могу пронаћи место за запослење и зато волимо да кажемо, Инђија је идеално место за живот сваке породице – поручио је Гак и додао да ће Општина Инђија, након укидања листе чекања, обезбедити услове да вртић буде бесплатан за сву децу.

Ова сремска општина, иначе, има одличну популациону политику -прворођена и трећерођена деца добијају по 50.000 динара, вуковци и истакнути ђаци и спортисти лаптопове и новчане награде, а студенти највеће стипендије у Србији од по 17.000 динара месечно.

В. Х.

EUR/RSD 117.5808
Најновије вести