„Обломов” у вароши крај Тисе

СЕНТА: Камерна сцена “Мирослав Антић“ из Сенте нову позоришну сезону је почела радом на представи “Обломов”, Ивана Александровича Гончарова. Драматизацију је урадио Егон Савин, док се улоге редитеља латио Радован Зубац из Сенте, дугогодишњи глумац, редитељ и позоришни ентузијаста.
senta
Фото: Dnevnik (M. Mitrović)

Интересантно је да ће ово бити тек друго постављење на сцену овог Гончаровљевог дела у Србији, а премијера на позоришној сцени у граду крај Тисе се очекује крајем новембра

– Користимо одличну драматизацију Егона Савина који је веома вешто, без јефтиних ефеката, искористио сваки атрактивни детаљ из романа постављајући те детаље у један низ комичног и лирског стварајући целину која омогућава да се исприча широка и слободан прича, не само о процесу сна, урањања у менталну и моралну апатију, већ и о развоју љубави – каже Зубац.

Он додаје да је тема свако актуелна, јер  сви ми смо имали, или имамо неку своју “обломовку”, били смо херији који су тежили илузорном идеалу.

– Неко је успео да се отргне од те одвојености од живота и да почне да живи, а неко је и даље остао у прошлости претварајући тако живот у животарење – констатује Зубац.

У подели улога за представу “Обломов” учествују искусни глумци сенћанске КС “Мирослав Антић” Душан Блажић, Љубомир Борђошки, Мирела Мачак, Јошеф Гере и Љубица Романдић.    

М. Мр.

EUR/RSD 117.5959
Најновије вести