Ново асфалтирање улица у Бечеју: Најлошије деонице на листи приоритета

БЕЧЕЈ: Паралелно са комплетном реконструкцијом улица у центру Бечеја, нови слој асфалта стигао је и у три, условно речено, маргиналне улице.
asfalt
Фото: Општина Бечеј

Тачније, дотрајали асфални коловоз замењен је новом равном површином дуж целе Улице Север Ђуркић у Првој месној заједници и делова две улице у Другој месној заједници, Петефи Шандора од Хајдук Вељкове до Мајора Шандора Нађа и Првог маја од Уроша Предића до Новосадске улице. Вредност радова је нешто преко 28 милиона динара за нову асфалтну површину на нешто више од 8.000 квадратних метара, а извођач радова је београдска фира „Баумеистер“ уз подршку „Ребус плус“ из Београда и предузећа „Сремпут“ из Руме.

– Према снимљеном стању, ови делови улица су били у најлошијем стању и зато су прво ове деонице рађене. Асфалтни слој је пресвучен и сада следи постављање банкина и обележавање хоризонталне сигнализације. – рекао је, између осталог, приликом обиласка новоасфалтираних улица председник општине Бечеј Драган Тошић. – На примедбе житеља Улице Севера Ђуркића „где је друга трака“, морам да приметим да она није ни била у пројекту. Ми смо пресвукли нови асфалтни слој на већ постојећу подлогу. У догледно време ћемо уредити прилазе зградама у истоименом насељу. Наставићемо наредних година да санирамо дотрајалу путну инфраструктуру и то највероватније јавно приватним партнерством.

За разлику од неких других реконструкција, када су пробијани рокови за завршетак, ове су урађене пре рока. Томе су, свакако, допринели повољни времески услови.    

В. Јанков

insajderns
19.12.2019 • 08:38
Koliko kosta karta Becej-Backo Gradiste? Pozdrav za konduktera Tosica :)
EUR/RSD 117.3909
Најновије вести